Препоръки за ползване на солна стая

Скъпи клиенти, стараем се посещенията Ви при нас да са максимално ползотворни. За да е така, вижте нашите препоръки за ползване на солна стая:

Преди първото си посещение в солната стая, посъветвайте се с лекаря си!Направете го задължително ако страдате от хипертония и болести на сърдечносъдовата система.

НЕ може  да използвате солната стая, ако страдате от туберкулоза или ако сте преболедували от нея, ако сте с онкологични заболявания, макар и в ремисия, или сте с висока температура – повече от 37°C.

  1. Използвайте калцуни.
  2. Облечете халат или облечете светли дрехи – солните частици полепват по дрехите.
  3. Не се хранете и не внасяйте напитки в солната стая.
  4. Не използвайте силни дезодоранти и парфюми преди посещение при нас.
  5. Не влизайте в солната стая с мобилни телефони.
  6. Използвайте халотерапия за повлияване на отслабнала имунна система, общо подобряване на състоянието и релаксация, за облекчаване на редица респираторни заболявания ( пневмони, сезонни алергии и сенни хреми, кашлица, хронично болни уши и др.)

Тя ще се отрази добре на кожни болести като акне, атопични екземи, алергични страдания. Прилагайте халолечение при синдрома на хроничната умора и постоянен стрес, неврози, влошен сън, проблеми с вегетативната нервна система.

Специфичната атмосфера в солната стая се постига чрез разпрашаване на финни частици от 1-5 микрона на така наречената фармацевтична сол която е с чистота 99,95%. Целта е те лесно да се инхалират и дори да проникнат през кожата Ви.

Йонизираният въздух в нея за една процедура от 40 минути ( но не повече) Ви носи полза като от няколкочасово скитане в иглолистна гора.

Можете да използвате халотерапията също като съпровождащо лечение, да я комбинирате с различни процедури – физиотерапия, ароматерапия и инхалации, масажи и кинезитерапевтични програми.

Сололечението е еднакво подходящо за малки и големи. То помага на едните да пораснат здрави, а на другите – да оздравеят и да се подмладят.